Feed on
Posts
Comments

BIOGRAFIJA

Dobar dan, ja sam dr Aleksandar Nikolić, kardiohirurg. Odmah po završetku studija medicine na Medicinskom fakultetu u Novom Sadu posvetio sam se kardiohirurgiji. Svoju prvu samostalnu bajpasoperaciju uradio sam u 27. godini života. pet godina radio sam u renomiranom institutu za kardiovaskularne bolesti (IKVB) u Sremskoj Kamenici. Nakon toga , 11 godina u bolnici na Dedinju. Radno sam se usavršavao u Americi i Monaku, apo povratku, 2006. godine, izabran sam na mesto direktora IKVB u Sremskoj Kamenici. Za pola godine, u saradnji sa odličnim timom hirurga, uspeli smo da listu čekanja za operacije skratimo sa dve i po godine na dva i po meseca, a smrtnost je bila svega oko 2,6 odsto.

U Makedoniju odlazim 2007. godine, gde sam stekao zvanje užeg specijaliste kardiohirurgije, radio sam u Specijalnoj bolnici Filip Vtori. Dobio sam diplomu Evropskog borda torakalnih i kardiovaskularnih hirurga, 2002. godine.

Na čelu klinike za kardiohirurgiju KCCG, u Podgorici sam bio od 2008 do 2017. godine i sa svojim timom uradio oko 4000 operacija, a takodje uveo TAVI proceduru.

Na IKVB Dedinje vraćam se na kratko krajem 2017, početkom 2018. godine i za to vreme sam ugradio prvo totalno veštačko srce u Srbiji.

Od februara 2018. godine zaposlen sam kao direktor kardiohirurgije u bolnici ACIBADEM SISTINA u Skoplju, u Makedoniji, gde sam takodje ugradio prvo totalno veštačko srce u Makedoniji.

Koautor sam u zvaničnom udžbeniku za užu specijalizaciju iz kardiologije, Medicinskog fakulteta u Beogradu.

Član sam sledećih međunarodnih udruženja: EACTS, ESCVS,ISCTS, STS, The Euro-Asian Bridge.

Deo svog stručnog angažmana posvećujem i profesorskom pozivu, profesor sam na Medicinskom fakultetu u Štipu u Makedoniji i docent na Medicinskom fakultetu u Podgorici u Crnoj Gori. Državljanin sam Srbije, Crne Gore i Makedonije ( u poslednje dve zemlje po ukazu države kao čovek od posebnog značaja). Do sada sam uradio više od dvanaest hiljada operacija na otvorenom  srcu i učestvovao u još toliko.

Takođe , posvetiću se i Vama – zato sam počeo ovaj blog.

Comments are closed.